קרקר הקסם – חגית לידרור
מצרכים:
4 כוסות קמח כוסמין \שיפון \ מלא \ כוסמת \ טף \ אורז\ חומוס
כוס גרעיני חמניה
כוס שומשום
כוס שיבולת שועל
כוס פשתן
חצי כוס שמן זית איכותי
כחצי כפית מלח גס אטלנטי
כ 2.5 כוסות מים- תלוי בסוג הקמח ובמזג האויר . ולכן מומלץ להוסיף חצי מהכמות ואת השאר תוך כדי לישה לפי הצורך
-ללוש עד שמתקבל בצק דביק וקל ממש לרידוד (ממש נדבק לידיים)
אופן ההכנה:
לשטוף ידיים , ועם ידיים רטובות להניח גוש בצק במרכז נייר אפיה , להניח מעליו נייר אפיה נוסף משומן , ולרדד דק דק .
אם הבצק עקשן ולא מתרדד בקלות , תוסיפו עוד מים .
להוריד את נייר האפיה העליון , לחתוך לגודל הרצוי עם חותכן פיצה,
ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני -נמוך(כ 170 מעלות צלסיוס)
לאפות כחצי שעה (תלוי בתנור שלכם ובכמה אפויים אתם אוהבים את הקרקרים שלכם ), להוציא כשמתחילים להשחים קלות .
לצנן על רשת , ולהכניס את התבנית הבאה …לשמור בקופסא אטומה .
** שימו לב כי כשמשתמשים באחד מהקמחים נטולי הגלוטן רצוי להשרות את הפישתן כמה דקות בכוס מים. ולרוב קשה לחתוך לפני התנור, ולכן מכניסים לתנור לכ 10 דקות, מוציאים , חותכים ומחזירים.
בנוסף אפשר להוריד את שיבולת השועל במידת הצורך.