- איזורים בגליל המערבי
עלי גפן ממולאים- חגית לידרור
המתכון של אינסף
מצרכים:
עלי גפן
אורז עגול
שמן זית
אגוז מוסקט
קנמון
פלפל אנגלי
פלפל שחור
מלח
לימון
2 עגבניות
2 בצל
צנוברים
הל
ניתן להשתמש בבהרט למי שאוהב
אופן ההכנה:
עלי גפן אפשר או לקטוף או לקנות בשוק, מומלץ מהסוג החלק והמבריק.
שוטפים היטב, חותכים את הגבעול, וחולטים את העלים כ-10 שניות בסיר עם מים רותחים, כמה בכל פעם. עד שמתחילים לשנות את צבעם ולהתרכך(חשוב לא יותר מדי!)
מוציאים למסננת ומניחים בצד.
למילוי– שוטפים היטב אורז עגול ומסננים. רצוי להשרות במים כרבע שעה. לחצי קילו עלים כ- 2 כוסות אורז. אם רוצים עם אורז מלא או קינואה- לתת חצי בישול בסיר מלא מים רותחים ולסנן.
מתבלים ב- מעט שמן זית (רק שיעטוף), אגוז מוסקט, קנמון, פלפל אנגלי, פלפל שחור- אני מכינה לי צנצנת תבלינים מעורבבת. אפשר להשתמש גם בבהרט או תערובת תבלינים אחרת. להוסיף מלח,).
אפשר גם לגרד פנימה עגבניה אחת, צנוברים, בצל קצוץ מטוגן וכו. .
פורשים את העלה עם הצד המבריק פונה כלפי מטה(כך שיהיה בחוץ)
עם בסיס העלה פונה אליכם.
מסדרים את המילוי בעובי אצבע במרכז העלה, לרוחבו.
מקפלים פנימה את שתי הכנפיים הרוחביות, ומגלגלים לאורך. תוך כדי הידוק.
הבישול- מרפדים סיר עם העלים (רצוי הקרועים אם יש), מסדרים את העלים המגולגלים כשה"תפר" כלפי מטה) מסודרים צפוף.
מפזרים מלח, מעט שמן זית לטעם, ומכסים במים כ-2 ס"מ מעל פני העלים. מסדרים פרוסות עגבניה ובצל דקות למעלה וכמה תרמילי הל.
מניחים צלחת (חשוב- זה כמו משקולת) מעל ומכסים. מרתיחים, מנמיכים את האש, ומבשלים כ- 40 דקות. רצוי לתת לסיר לעמוד סגור עוד כחצי שעה לפחות לפני ההגשה (ממשיך להתבשל).
ואם התבשל לכם יותר מדי- אז פשוט תפתחו את הסיר כדי שיתקרר ויפסיק את הבישול.
למי שאוהב אפשר להוסיף לימון.)