טראפלס שוקולד – תמר וגפן חאן ויקב גלילי במצפה הילה
המצרכים:
450 גרם שוקולד מריר
250 מ”ל שמנת מתוקה
ליקר שאוהבים (אני משתמשת בליקר שוקולד מוצארט)
אבקת קקאו לגלגול
אופן ההכנה:
1. שוברים את השוקולד לקערה עמידה בחום (זכוכית או קרמיקה).
2. מניחים את הקערה על סיר קטן יותר ובו מים
ושמים על הגז לחימום (באן מארי).
3. מוסיפים את השמנת מתוקה ובוחשים
עד להמסה מלאה של השוקולד.
4. מורידים מהאש ומוסיפים פקק ליקר אלכוהולי.
5. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר רצוי ללילה.
6. מגלגלים כדורים ומצפים בקקאו.
ניתן לשמור במקפיא להרבה זמן
ניתן לגלגל בשקדים קצוצים, קוקוס וכו’