כיכר גבינה בטעמים – חסי נוה
עוד מתכון קל להכנה מהיר ולא מלכלך כי כשמכינים אין ספור ארוחות בוקר צריך יהיה מעניין מגוון ולא מסובך.
הגבינה כמו שהיא טעמה מעט מתקתק (טעם שמגיע מהחומץ) ואפשר לשלב אותה בתבשילים ומאפים. היא מעט מזכירה בטעמה את גבינת האורדה ויש שקוראים לה גבינת קש או גבינה צ’רקסית
טעם הגבינה עדין מאד ואפשר לשחק ולגוון בטעמים שלה ע”י פיזור תבלינים בין השכבות
תבלינים כמו כצח, זעתר, צ’ילי גרוס, מלח
אין לכם סלסילה מתאימה גם מסננת יכולה להתאים
אפשר להכין מכל כמות חלב רצוי לפחות 2 ליטר,
חשוב את החומץ מוזגים תוך כדי ערבוב ולא מפסיקים לערבב עד שהנוזל בסיר כמעט שקוף
ממליצה להגיש ככיכר שלמה או בפרוסות עם ירקות חתוכים, עלים ירוקים, זייתים ועוד
מצרכים
4 ליטר חלב
חומץ
מלח
תבלינים שאתם אוהבים, עשבי תיבול, זיתים..
סלסלה נקייה
אופן ההכנה:
מחממים את חלב בסיר עד לסף רתיחה (עד שרואים בועיות קטנות בשולייים) מכבים ומסירים מהאש
מערבלים את החלב ומוזגים חומץ ומעט מלח, תוך כדי ערבוב נוצר נוצרים גושים של גבן
בעודם חמים מסננים את הגושים מהנוזלים מניחים בסלסילה שכבה אחת אחרי השנייה, ומפזרים תבלינים בין השכבות
מקררים מעט עד שרוב הנוזלים יצאו
מעברים למקרר למספר שעות בכדי שהגבינה תתייצב