הסוד שלנו המסעדנים הוא תמיד בצירים… ציר ירקות או עוף או בקר יעניקו למנה את האוממי הנכסף. כך שסירי ענק של שורשים ויתר תבלינים ומרכיבים הם עניין שבשגרה אצלנו.
מצרכים:
400 גרם סינטה
1 ק”ג תפוחי אדמה מקולפים
200 גרם קמח מצה
1 ביצה טרופה + 1 חלמון
מלח גס ופלפל לבן
שמן זית
טימין
3 שום כתושים
שלל פטריות שאוהבים
1/2 כוס ציר בקר
1/4 כוס יין לבן
אופן ההכנה:
1. מפזרים בתבנית אפייה מלח. מניחים את תפוחי האדמה (לספיגת הנוזלים), ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 45 דקות.
2. לאחר 45 דקות, מוציאים את תפוחי האדמה, מצננים ומקלפים.
3. מועכים את תפוחי האדמה, ומערבבים עם ביצה אחת וחלמון אחד, קמח המצה, מעט פלפל לבן וכפית שמן זית. לשים עד לקבלת עיסה אחידה. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח מצה.
4. מרדדים את הבצק לגלילים. חותכים את הגלילים לפיסות באורך של כ-2 ס”מ לכדי ניוקי. על כל ניוקי לוחצים בעדינות כנגד שיני מזלג ליצירת דוגמא.
5. מביאים לרתיחה 1 ליטר מים ו- 2 כפיות גדושות של מלח גס. מוסיפים את הניוקי.
6. במקביל (כאשר הניוקי מתבשל עד שהוא צף) במחבת גדולה על אש בינונית שמן זית ומקפיצים את הפטריות עם שיני השום והטימין, מוסיפים 1/2 כוס ציר בקר, יין לבן
7. ברגע שהניוקים צפים מסננים ומעבירים אותם למחבת. מוסיפים מלח ופלפל, ומערבבים קלות על מנת שהרוטב יעטוף את הניוקי.
8. צורבים נתחי סינטה פרוסים דק מתובלים במלח ופלפל ומוסיפים מעל הניוקי.