עלי גפן וקישואים ממולאים – גלילEAT
מצרכים:
2 כוסות אורז עגול, שטוף
כפית קינמון
2 כפיות תערובת תבלינים בהרט
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 עגבניות
1/2 כוס שמן זית
40 עלי גפן ו 8 קישואים קטנים
אופן ההכנה:
חלול בזהירות קישואים בעזרת סכין חדה או להב מעוגל מיוחד.
מגררים 2 עגבניות לאורז. מערבבים פנימה את כל שאר החומרים למעט עגבנייה שלישית לאורז.
החזיקו עלה גפן שטוח בכף היד או על קרש חיתוך. יש למקם את הצד המבריק כלפי מטה ואת הצד הווריד כלפי מעלה, למילוי. הוסף 1/2 כפית מתערובת האורז. מקפלים את הצדדים ומגלגלים את עלה הגפן. חזור על הפעולה עם 35 עלי גפן.
התחילו למלא את הקישואים הקלויים באותה תערובת האורז. אל תמלאו יתר על המידה. האורז מתרחב עם הבישול.
סדרו את התחתית של סיר עם 5 עלי גפן שמורים או 1 עגבנייה פרוסה. מעליהם מסדרים בסיר עלי גפן מגולגלים וקישואים ממולאים.
פורסים את העגבנייה האחרונה שנותרה ומניחים על עלי הגפן המגולגלים. מפזרים חצי כפית מלח על העגבניות הפרוסות.
הניחו צלחת הפוכה מעל הירקות בכדי למנוע מהם לצוף אל החלק העליון ולהיפתח. מלאו את סיר עם מים רותחים לכיסוי הממולאים, ממש עד לתחתית הצלחת ההפוכה. זהו סימן המים שלך לכל כמות או גודל סיר. סיר כיסוי. מביאים לרתיחה ומורידים את האש. מדי פעם לבדוק אם יש מספיק מים. מבשלים 30 דקות, עד שכל המים התאדו.
** אלטרנטיבה מעניינת: ניתן לבשל את הקישואים בנפרד במים עד שהם מתחילים להתרכך, בערך 20 דקות. מוציאים מחצית מהמים בסיר ומוסיפים 2 כוסות יוגורט מיוצר מקומי באיכות טובה. הכי טוב עם יוגורט חלב עזים או כבשים.