מתכון לגרנולה – עמותת קמה
לערבב בקערה גדולה:
700 גר’ קוואקר
140 גר’ סומסום
120 גר’ גרעיני חמנייה
100 גר’ שקדים שלמים
25 גר’ אגוזי לוז / פקאן
10 גר’ קינמון
לערבב בסיר נפרד ולהביא להרתחה:
40 גר’ דבש
150 גר’ סוכר
150 גר’ חלב
כשהתערובת אחידה, לשפוך אותה לקערת הרכיבים היבשים ולערבב היטב. להוסיף 125 גר’ שמן ולערבב היטב.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-°150, ולאפות במשך כ-25 דקות.
– מומלץ לפזר את התערובת ב-3 תבניות לשם אפייה אחידה –
בסיום האפייה להוסיף 50 גר’ צימוקים ולערבב
בתיאבון!